Thema Media Ukkie Dagen bekend!

ukkies, tablet, mediaopvoeding

Mediawijzer.net organiseert voor de zesde keer de Media Ukkie Dagen om ouders handvatten te bieden bij de mediaopvoeding van hun jonge kind. Het thema dit jaar is: ‘Slim opgroeien met schermen’. De Media Ukkie Dagen vinden plaats van 31 maart tot en met 7 april 2017.

Op deze website staat onder andere meer informatie over de Media Ukkie Dagen, activiteiten tijdens deze campagne en tips. In aanloop naar de Media Ukkie Dagen wordt de website verder aangevuld.

Thema: ‘Slim opgroeien met schermen’

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Daarom staan de Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017 in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

» Meer over de campagne


Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD17.

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Media Ukkie Dagen