Media Ukkie Dagen 2017

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Daarom staan de Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017 in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

Deze pagina wordt in aanloop naar de campagne verder aangevuld.

Wat kan ik als ouder doen?

Activiteiten

Rondom de Media Ukkie Dagen kun je deelnemen aan verschillende activiteiten in Nederland. Bekijk de kaart voor een activiteit bij jou in de buurt.


Bekijk de kaart

Tips

Wat zijn de beste websites over media en opvoeden?


Ga naar tips

Sociale media

Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD17.

In aanloop naar #MUD17

Voor professionals: download toolkit

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of (media) professional meedoen met de Media Ukkie Dagen? Maak gebruik van de toolkit.


Meer informatie

Print de campagneposter

Print de reguliere campagneposter of de poster voor bibliotheken (met bibliotheeklogo) en hang deze op, bijvoorbeeld tijdens een activiteit.


Campagnemateriaal

Zet je activiteit op de kaart

Doet jouw organisatie mee? Meld je activiteit aan en zet hem op de kaart!


Activiteit aanmelden