Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?

De allerkleinsten weten hun weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen 2018 in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen. Want, hoe doe je dat, je kinderen mediawijs gedrag aanleren? En wat kun je jouw dreumes, peuter en kleuter nu al leren over het omgaan met media? Het thema van de Media Ukkie Dagen 2018 is dan ook ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’.

Ben je werkzaam in de kinderopvang, bibliotheek, Centrum voor Jeugd en Gezin, op een school of werk je anderszins met ouders en/of jonge kinderen? Doe dan mee met de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren.

Deze pagina wordt in aanloop naar de campagne verder aangevuld.

#MUD18

Organiseer een activiteit

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of professional kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door bijvoorbeeld een activiteit te organiseren. Gebruik voor inspiratie de toolkit.


Bekijk de toolkit

Zet je activiteit op de kaart

Organiseer tijdens de Media Ukkie Dagen een activiteit zoals een ouderavond, dreumesuurtje of babycafé en plaats je activiteit op de kaart.


Activiteit aanmelden

Volg @MediaUkkies op Twitter voor tips en nieuwtjes over mediaopvoeding en de Media Ukkie Dagen en twitter mee met #MUD18.