Hoe doe ik mee als professional?

Zoals elk jaar spelen de netwerkpartners van Mediawijzer.net, zoals mediacoaches, CJG’s, kinderdagverblijven en bibliotheken een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap. Mediawijzer.net roept alle netwerkpartners en mediawijsheid / mediaopvoeding professionals op in te haken op de Media Ukkie Dagen om zoveel mogelijk ouders van jonge kinderen te ondersteunen bij vraagstukken rondom mediawijs gedrag.


Toolkit voor professionals

Als bibliotheek, kinderopvang, mediacoach of (media) professional kan je meedoen aan de Media Ukkie Dagen. Gebruik voor inspiratie de toolkit.


Bekijk de toolkit

Zet je activiteit op de kaart

Organiseer tijdens de Media Ukkie Dagen een activiteit zoals een ouderavond, dreumesuurtje of babycafé en plaats je activitiet op de kaart.


Activiteit aanmelden

Onderzoek: Iene Miene Media

Jaarlijks onderzoek naar mediagebruik binnen gezinnen met kleine kinderen, in de leeftijd van 1 t/m 7 jaar.

Bij de start van de campagne op 6 april worden de nieuwe resultaten bekend gemaakt.


Bekijk voorgaande resultaten

Pers

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Danielle Tamis en/of Thijs Ros namens Mediawijzer.net.

E-mailadres: mediawijzer@hvdm.nl
Telefoonnummer: 070-354 9000

Kijk voor de laatste persberichten en persinformatie van Mediawijzer.net op mediawijzer.net/pers.

Tips voor professionals over mediaopvoeding

Toolbox Mediaopvoeding: Media? Gewoon opvoeden!

Nederlands Jeugdinstituut

Een toolbox met betrouwbare informatie en adviezen om ouders te kunnen begeleiden. De nadruk ligt daarbij op mediagebruik van kinderen van 0 t/m 18 jaar, de kansen die media bieden en het kiezen van geschikte inhoud. De Toolbox biedt factsheets, tips en adviezen, gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis, opgedeeld in leeftijdsgroepen. De toolbox is gratis te downloaden.


Meer informatie en download

Een ouderavond organiseren?

Sardes, Bureau Jeugd & Media, het NJi en Mediacoachinbeeld.nl

Kijk eens of je met behulp van organisaties zoals Sardes, Bureau Jeugd en Media of een mediacoach ouders en opvoeders van jonge kinderen mediawijzer kunt maken door het organiseren van een informatieavond. Lees ook tips van het NJi en Mijn Kind Online om er een succesvolle avond van te maken.

Mediaopvoeding: start het gesprek!

Stichting Opvoeden.nl

Stichting Opvoeden.nl biedt betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid aan ouders, jongeren en kinderen. Deze opvoedinformatie is gratis beschikbaar en kan worden gebruikt door bijvoorbeeld medewerkers van het CJG, wijk- of jeugdteam van een gemeente.


Meer informatie

Bewust gebruik van media voor kinderen

Kindenmedia.nl

Hoe zet je media bewust en activerend in? Om professionals te ondersteunen lanceren Sardes en JVtv | Mediasmarties op 31 maart 2017: Kind & Media. Het nieuwe platform heeft de ambitie om het uitgebreide netwerk van ouders en professionals rondom het kind bewust te maken van hun rol bij mediaopvoeding.


Meer informatie

Communicatietoolkit mediaopvoeding Cubiss

Cubiss

Cubiss biedt op hun pagina over mediaopvoeding directie, managers van kinderopvangorganisaties en pedagogische medewerkers inspiratiedocumenten, interviews en een communicatietoolkit rondom mediaopvoeding.


Meer informatie

De MediaDiamant: Wegwijs in opvoeden

Mediawijzer.net

De MediaDiamant is een wegwijzer met concrete tips om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Ook opvoedprofessionals kunnen het model gebruiken om kinderen en ouders te begeleiden en te ondersteunen.


Meer informatie en downloads

Draaiboek informatiebijeenkomst voor bibliotheken

ProBiblio

Met de presentatie ‘Kijken en spelen’ kunnen bibliotheken een bijeenkomst organiseren voor ouders en verzorgers over de digitale mediawereld van (hun) jonge kinderen.


Meer informatie