Hoe doe ik mee als professional?


Toolkit voor professionals

Zoals elk jaar speelden de netwerkpartners van Mediawijzer.net een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap. Om bibliotheken, kinderopvang, mediacoaches en andere (media) professionals te ondersteunen in het uitdragen van de campagneboodschap heeft Mediawijzer.net een toolkit ontwikkeld waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:
1. Kernboodschap
2. Activiteiten van Mediawijzer.net
3. Thema om zelf mee aan de slag te gaan
4. Inspiratie om zelf activiteiten te organiseren tijdens de Media Ukkie Dagen 2017
5. Hulpmiddelen voor communicatie
6. Campagnemateriaal

Download toolkit

Campagnemateriaal

Mediawijzer.net stelde verschillende materialen beschikbaar ter ondersteuning van de Media Ukkie Dagen campagne.


Download campagnemateriaal

Terugkijken: webinar voor (opvoed)professionals

Wil je als opvoedprofessional meer weten over mediaopvoeding voor de allerkleinsten? Tijdens het interactieve webinar gaven Krista Okma (pedagoog), Evelyn Verburgh (mediacoach) en Linda van Aken (moeder en blogger) onder leiding van Sipke Jan Bousema (Producer en presentator) handvatten waarmee je als professional actief aan de slag kunt met het nieuwe model de MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding.


Kijk het webinar terug

Onderzoek: Iene Miene Media

Jaarlijks onderzoek naar mediagebruik binnen gezinnen met kleine kinderen, in de leeftijd van 1 t/m 7 jaar.

Bij de start van de campagne op 31 maart heeft Mediawijzer.net de nieuwe resultaten bekend gemaakt.


Bekijk de resultaten

Pers

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Danielle Tamis en/of Natascha Derogee namens Mediawijzer.net.

E-mailadres: mediawijzer@hvdm.nl
Telefoonnummer: 070-354 9000

Kijk voor de laatste persberichten en persinformatie van Mediawijzer.net op mediawijzer.net/pers.

Tips voor professionals over mediaopvoeding

Toolbox Mediaopvoeding: Media? Gewoon opvoeden!

Nederlands Jeugdinstituut

Een toolbox met betrouwbare informatie en adviezen om ouders te kunnen begeleiden. De nadruk ligt daarbij op mediagebruik van kinderen van 0 t/m 18 jaar, de kansen die media bieden en het kiezen van geschikte inhoud. De Toolbox biedt factsheets, tips en adviezen, gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis, opgedeeld in leeftijdsgroepen. De toolbox is gratis te downloaden.


Meer informatie en download

Een ouderavond organiseren?

Sardes, Bureau Jeugd & Media, het NJi en Mediacoachinbeeld.nl

Kijk eens of je met behulp van organisaties zoals Sardes, Bureau Jeugd en Media of een mediacoach ouders en opvoeders van jonge kinderen mediawijzer kunt maken door het organiseren van een informatieavond. Lees ook tips van het NJi en Mijn Kind Online om er een succesvolle avond van te maken.

Mediaopvoeding: start het gesprek!

Stichting Opvoeden.nl

Wil je ouders en opvoeders laten nadenken over de rol van media in hun gezin en mediaopvoeding? Stichting opvoeden.nl heeft stellingen, weetjes en vragen opgesteld om met ouders op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over mediaopvoeding.


Meer informatie

Bewust gebruik van media voor kinderen

Kindenmedia.nl

Hoe zet je media bewust en activerend in? Om professionals te ondersteunen lanceren Sardes en JVtv | Mediasmarties op 31 maart 2017: Kind & Media. Het nieuwe platform heeft de ambitie om het uitgebreide netwerk van ouders en professionals rondom het kind bewust te maken van hun rol bij mediaopvoeding.


Meer informatie

Communicatietoolkit mediaopvoeding Cubiss

Cubiss

Cubiss biedt op hun pagina over mediaopvoeding directie, managers van kinderopvangorganisaties en pedagogische medewerkers inspiratiedocumenten, interviews en een communicatietoolkit rondom mediaopvoeding.


Meer informatie

De MediaDiamant: Wegwijs in opvoeden

Mediawijzer.net

De MediaDiamant is een wegwijzer met concrete tips om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Ook opvoedprofessionals kunnen het model gebruiken om kinderen en ouders te begeleiden en te ondersteunen.


Meer informatie en downloads

Draaiboek informatiebijeenkomst voor bibliotheken

ProBiblio

Met de presentatie ‘Kijken en spelen’ kunnen bibliotheken een bijeenkomst organiseren voor ouders en verzorgers over de digitale mediawereld van (hun) jonge kinderen.


Meer informatie